De Vrienden zijn muziekliefhebbers die het belangrijk vinden dat in Ridderkerk nu én in de toekomst een groot publiek kan blijven genieten van prachtige muzikale ervaringen in de klassieke, symfonische sfeer. De groeiende, enthousiaste Vriendenkring van meer dan 90 Vrienden, Dikke Vrienden en Zakelijke Vrienden draagt hiervoor haar steentje bij. De leden van de Vereniging Vrienden denken en beslissen mee over de doelen en plannen ter ondersteuning van het orkest. 

De doelen van onze vereniging zijn:

 • het orkest ondersteunen in de ontwikkeling van muzikale prestaties
 • instrumenten in bruikleen verstrekken
 • financiële ondersteuning bij het organiseren van activiteiten

Ook Vriend van het orkest worden?

Er zijn verschillende manieren om het orkest te steunen. Een Vriend bent u wanneer u jaarlijks het bedrag van minimaal € 25,- aan de vereniging wilt overmaken. En Dikke Vriend wordt u door een jaarlijkse minimumbijdrage van € 140,00. Ook als u niet in financiële zin bijdraagt, kunt u toch het orkest steunen, we zijn namelijk altijd op zoek naar Vrienden die helpen met praktische zaken rondom de concerten, de PR/communicatie of in bestuurszaken. We komen graag met u in contact, laat uw gegevens achter in onderstaand formulier.

De Vrienden zijn altijd als eerste op de hoogte van de concertagenda van het RSO en krijgen achtergrondinformatie over het orkest en de muziek. Jaarlijks verschijnt ‘De Polyfoon’, een mooi en reeds lang bestaand verenigingsblad. De digitale vorm van dit blad (de PolyFlits) ontvangen de leden in hun mailbox.

Bekijk hier de eerdere edities van de Polyfoon en PolyFlits. 

Speciaal sponsorschap

Voor Dikke Vrienden of Zakelijke Vrienden valt er ook te denken aan sponsoring met een specifieke bestemming, bijvoorbeeld voor aanschaf van een nieuw muziekwerk of instrument. Het bestuur is altijd bereid u meer informatie te verstrekken. U neemt contact met ons op via  vriend-rso@hetnet.nl  .

Door uw steun maakt u ook -meer muziek mogelijk- !

Ja, ik wil me graag aanmelden als Vriend van het Ridderkerks Symfonieorkest door onderstaand formulier in te vullen.  Geef hieronder aan op welke wijze u vriend wil worden:

  Namens het orkest van harte bedankt voor uw steun!

  Vereniging Vrienden Ridderkerks Symfonieorkest
  KVK inschrijving: V40346522
  IBAN-rekeningnummer: NL30RABO 0381803155


  De Polyfoon en de PolyFlits (klik op een afbeelding om deze te openen)

  November 2023
  november 2022
  juli 2022
  Februari 2022
  maart 2020
  december 2019
  oktober 2019
  juli 2019
  Februari 2018
  Februari 2018 deel 1
  deel 2
  Juli 2017 deel 1
  deel 2
  November 2017 deel 1
  deel 2