Het Ridderkerks Symfonieorkest is op zoek naar een nieuwe klarinettist en een slagwerker!

Ben je het alleen studeren ook zat? Wil je met andere gezellige muzikanten werken aan mooie concertervaringen en ondertussen ook vooral veel plezier beleven? Dan pas je zeker binnen ons orkest.

Wij zoeken

Op dit moment hebben wij plaats voor een nieuwe klarinettist (1e of 2e). We zoeken een enthousiaste, gevorderde klarinettist die vast lid wil worden van het orkest. Met jouw komst is onze houtblazers-sectie helemaal compleet.

Daarnaast zoekt het orkest ook een slagwerker. Voor de symfonische werken die het orkest speelt is het van belang dat je ‘uit de voeten kunt’ op de pauken. Er is eventueel een volledig slagwerk-instrumentarium aanwezig.

Wij bieden

  • In een ontzettend gezellige sfeer samen met muzikanten van alle leeftijden hard werken aan klassieke muziekwerken.
  • drie tot vijf evenementen per jaar. De ene keer hebben de concerten een ‘zwaarder’ klassiek programma dan de andere keer.  Ook organiseren we geregeld andere muzikale evenementen, zoals een dirigentenmasterclass, een meespeeldag, een buitenconcert in de Efteling, of een ander buitenconcert. Lees hier meer over onze evenementen.
  • Onze dirigent is Marcel Gereads.

Verder is er in het orkest ook doorlopend plaats voor: gevorderde strijkers: viool, altviool, cello en contrabas en koperblazers: hoornisten, trombonisten en trompettisten.

Interesse?

Je bent van harte welkom op onze repetities. We repeteren op zaterdagochtend van 9:30 – 12:00 uur in het Geminicollege, Reyerweg 249 in Ridderkerk. Ook als je toch nog twijfels hebt, kom gerust eens kennismaken en meespelen. Je kunt het dan vrijblijvend een periode van 2 maanden uitproberen. Daarna bekijken we of het van beide kanten bevalt.

Voor meer informatie of aanmelden, stuur je een e-mail naar onze secretaris:

Erica Houtman
Telefoon: 0180-464842
Email: info@ridderkerkssymfonieorkest.nl