Jean-Pierre Gabriël

Het Ridderkerks Symfonie Orkest wordt sinds 2019 gedirigeerd door Jean-Pierre Gabriël.

Hij heeft het stokje in dit jaar overgenomen van voormalig dirigent Marcel Geraeds. Marcel was dirigent van het orkest tussen 2006  en 2018. In de jaren daarvoor stond Ben Ruysink op de bok, hij is ook de oprichter van het orkest in 1982.

Jean-Pierre Gabriël heeft de masters orkestdirectie en muziekregistratie gestudeerd. Hij is cum laude afgestudeerd. Hij heeft directie gestudeerd bij Arjan Tien en bij Roberto Benzi in Parijs. Daarnaast heeft hij diverse internationale masterclasses gevolgd. Hij is vaste dirigent van Studentenorkest de Ontzetting uit Wageningen, het Kennemer Consort uit Heemstede en van het Ridderkerks Symfonieorkest.

Daarnaast is hij actief als gastdirigent. Hij dirigeerde onder meer professionele orkesten als het Noord Nederlands Orkest, het Orkest van het Oosten en de Marinierskapel der Koninklijke Marine. Ook dirigeert hij regelmatig als gastdirigent bij Harmonie Prinses Irene uit Huizen.

Hij is een veelzijdig musicus. Zowel lichte muziek als klassieke muziek spreken hem beide zeer aan. Hij houdt niet van hokjes, maar zoekt juist graag de verbinding op.

Naast zijn werk als dirigent heeft hij gewerkt als producer/muziekregisseur voor Radio 4 en diverse CD labels. Als producer heeft hij opnames gemaakt van bijna alle professionele orkesten en koren in Nederland.

Lees hier meer in een eerste interview met Jean-Pierre Gabriël in de Ridderkerkse krant de Combinatie van februari 2019.