Openbare Meespeelrepetitie met miniconcert – 17 februari 2018 – 9:30 uur tot 12:00 uur

Locatie: CultuurLocaal, Buitenlandse Baan 1, Barendrecht

Op 17 februari kunnen beginnende en meer gevorderde muzikanten vrijblijvend een ochtend meespelen met het orkest tijdens een open repetitie, georganiseerd in samenwerking met muziekschool CultuurLocaal in Barendrecht. Het muziekstuk wat met de meespelers gerepeteerd wordt is “The greatest love of all”, gearrangeerd door John Whitney. De orkestrepetitie begint om 9:30 uur, het meespelen kan vanaf 10:45 uur. De ochtend wordt om 12:00 uur afgesloten met een miniconcertje.
Aanmelden kan door te mailen naar info@ridderkerkssymfonieorkest.nl. Deelname is gratis.

Voorjaarsconcert: Muziek van 4 B’s- 17 maart 2018 – 20:00 uur

Locatie: de Gereformeerde Opstandingskerk, Rijksstraatweg Ridderkerk Rijsoord

Op 17 maart geeft het orkest een voorjaarsconcert met bijzondere klassieke werken die met elkaar gemeen hebben dat ze zijn gecomponeerd door componisten van wie de achternaam begint met een B.
Op het programma de Coriolanus Ouverture van Beethoven, Kol Nidrei van Bruch, Symfonie in C van Bizet en de Roemeense Dansen van Bartók. Solist bij dit concert is Galahad Samson, altviolist van het Rotterdams Philharmonisch Orkest.
De muzikale introductie begint om 19:15 uur en wordt verzorgd door Lukas Koet.

Kaarten kosten €15,- voor Vrienden €13,- en zijn te reserveren via info@ridderkerkssymfonieorkest.nl . De introductie kost €3,- voor Vrienden gratis.

Vrienden van concert – 9 juni 2018

In samenwerking met Harmonieorkest Harpe Davids.

Het Ridderkerks Symfonieorkest en Harmonieorkest Harpe Davids slaan de handen ineen om hun trouwe Vrienden te bedanken. Dit bijzondere concert zal op zaterdagmiddag 9 juni plaatsvinden; het precieze tijdstip is nog vast te stellen.  De locatie is het Farel College in Ridderkerk.  Voor dit concert zijn Vrienden van het orkest uitgenodigd, samen met hun familie, vrienden en bekenden.

Beide orkesten zullen prachtige werken van onder andere Haydn, Mozart en Mendelssohn spelen. Bij deze unieke samenwerking willen het harmonieorkest en het symfonieorkest ook de uitdaging aangaan om gezamenlijk een muziekstuk ten gehore te brengen.

“U vraagt, wij spelen”
Dit concert zal gratis toegankelijk zijn voor alle Vrienden. Verder worden de Vrienden gevraagd familie, vrienden en bekenden mee te nemen die het orkest/de orkesten een warm hart toedragen en misschien wel Vriend willen worden.  Als Vriend krijgt u een stem in het uiteindelijke programma. Houdt u daarom (de Polyfoon en) uw mailbox in de gaten. En hebben wij uw e-mailadres nog niet, geef deze dan snel door via vriend-rso@hetnet.nl.

Wilt u ook Vriend worden en daarmee meer muziek in Ridderkerk mogelijk te maken? Kijk hier op onze website. 

Concerten 2017:

Dirigenten Masterclass – 8 juli 2017 – 9:30

Locatie: Gemini College

Op 8 juli 2016 organiseert het Ridderkerks Symfonie Orkest de jaarlijkse Dirigenten Masterclass. Meer en minder ervaren dirigenten krijgen weer de mogelijkheid om te werken met dit ambitieuze orkest en zich zo verder te bekwamen in hun vakgebied. Onder begeleiding van de vaste dirigent van het orkest, Marcel Geraeds, leren de kandidaten tijdens de Masterclass de fijne kneepjes van het vak. Directie is een vak apart. Partituren zijn uit het hoofd te leren, toonsoorten zijn te transponeren, muziekstijlen te analyseren, maar zien, voelen en ervaren wat je zelf met je bewegingen genereert bij het orkest is niet iets wat je elke dag kan meemaken!

Er zijn weer vijf cursisten die deze uitdaging aan willen gaan. Vrijdagavond 23 juni staat gereserveerd voor partituurstudie met piano, zaterdag 8 juli vindt de Masterclass met volledig orkest plaats. In totaal zullen vier partituren ingestudeerd en verfijnd worden, waarbij eigen interpretatie van de cursisten essentieel is. In eerdere jaren is gebleken dat dit voor zowel de cursisten als het orkest een zeer leerzame dag is!
Leerzaam voor het orkest, omdat alertheid en terugkoppeling van wat de dirigent schijnbaar wil, essentieel is voor een succesvolle uitvoering van de muziek.
Leerzaam voor de deelnemers van de cursus, omdat zij zullen leren hoe zij moeten bewegen om het orkest zo te laten spelen dat de eigen interpretatie van de muziek tot uiting komt.

De gehele dag is de zaal van het Gemini College geopend voor geïnteresseerde bezoekers. De toegang is gratis.
De dag wordt afgesloten met een gratis toegankelijk concert.

Najaarsconcert: Romantiek in November – 25 november 2017 20:00 uur

Locatie: de Gereformeerde Opstandingskerk, Ridderkerk Rijsoord

Op 25 november 2017 geven wij een najaarsconcert met als thema Romantiek in November. Alle muziek die ten gehore wordt gebracht is namelijk aan het eind van de 18e eeuw gecomponeerd en heeft duidelijke stijlkenmerken van deze periode. Op de lessenaars staan de Eerste Symfonie van Max Bruch, de Préludes van Franz Liszt, Klarinetconcert No. 1 van Karl Maria von Weber en de Legenden 1 en 5 van Anton Dvorák. Bijzonder bij dit concert is dat dirigent Marcel Geraeds de prachtige solopartij van het 1e klarinetconcert van Carl Maria von Weber zal vertolken. Voor het orkest geeft dit een extra uitdaging, omdat zij hierdoor meer zelfstandig zullen moeten musiceren.

Voorafgaand aan het programma zijn de concertgangers om 19.15 uur welkom voor een introductie op de muziek. Met deze informatie over de stukken en componisten zullen de werken tijdens het concert meer tot leven komen. De introductie is bij te wonen voor €2,50, voor Vrienden van het orkest is dit gratis. Het concert begint om 20:00 uur in de Gereformeerde Opstandingskerk, Rijksstraatweg 195 in Rijsoord. Kaarten à €15,- zijn te koop aan de zaal of via info@ridderkerkssymfonieorkest.nl.

 

The Snowman – 16 december 2017 11:00  uur en 13:00 uur

Locatie: De  Kerk van Tienhoven
Laan van Niftarlake 62
3612 BV Tienhoven

‘Het beroemde kerstverhaal met film en orkest’ 

Speciaal voor kinderen geven wij dit jaar een bijzonder kerstconcert.

James maakt op een prachtige winterdag een sneeuwpop. Als die nacht de klok 12 uur slaat gebeurt er echter iets magisch. Droomt hij of maakt hij het allemaal écht mee. Kom kijken naar de avonturen van James en de sneeuwman.

Geschikt voor kinderen tussen 3 en 10 jaar. Er zijn twee voorstellingen van 45 minuten om 11.00 uur en 13.00 uur,   geschikt voor kinderen tussen 4 en 12 jaar. Natuurlijk zijn andere kinderen, ouders en grootouders ook van harte welkom.

Kaarten kosten €5,-voor kinderen en €8,- voor volwassenen en zijn te bestellen via: https://www.concerttienhoven.nl/kaarten-bestellen/page/3/