Concertagenda 2020

Voorjaarsconcert – zaterdag 18 april 2020 – Aanvang: 20:00 uur -GEANNULEERD

Locatie: de Gereformeerde Opstandingskerk, Rijksstraatweg Ridderkerk Rijsoord

Solist: Babette van den Berg, viool

Op het programma prachtige, voor het orkest nieuwe, klassieke muziekwerken die met elkaar gemeen hebben dat ze te horen zijn in
verschillende films. Extra bijzonder, omdat het dit jaar ‘Beethovenjaar’ is: het orkest speelt delen uit de 6e en 7e symfonie van Beethoven. Verder de Ouverture van ‘Die Hebriden’ van Mendelssohn, de Haydn-variaties van Brahms en het eerste vioolconcert van Bruch, waarbij Babette van den Berg de vioolsolo zal spelen. Zij is violist bij o.a. Het Rotterdams Philharmonisch Orkest.

Voorjaarsconcert – zondag 19 april 2020 – Aanvang: 14:30 uur – GEANNULEERD

Locatie: St. Antoniuskerk, Kerklaan 24, 1241 CM Kortenhoef

Solist: Babette van den Berg, viool

Op zondagmiddag 19 april 2020 zal het orkest voor de tweede maal het programma met klassieke werken uit films ten gehore brengen.

Concert met / voor kinderen ism de muziekschool Ridderkerk – zaterdag 27 juni 2020 – GEANNULEERD

Meer informatie volgt

 

Najaarsconcert – Zaterdag 21 november 2020

Meer informatie volgt

 

Kerstconcert – zaterdag 19 december 2020

Meer informatie volgt

Concertagenda 2019

Voorjaarsconcert – zaterdag 11 mei 2019 – Aanvang: 20:00 uur

Locatie: de Gereformeerde Opstandingskerk, Rijksstraatweg Ridderkerk Rijsoord

Solist: Karin Hoenselaar, sopraan

M.m.v. het Ridderkerks Jeugd Orkest. De volgende muziekwerken staan op het programma: van Liadov Russian Folk, van Mozart Aria no. 18 en Arie Vado, van Mussorgsky Khovantchina ouverture, van Schubert Symfonie no. 6, van Liadov Le lac enchanted en van Schubert de Rosamunde Romanze. 

Van harte welkom bij dit eerste concert onder leiding van de nieuwe dirigent!

Opening Cultureel Seizoen Ridderkerk – zaterdag 28 september 2019

Locatie: Het Koningsplein, Ridderkerk

Zoals ieder jaar zal het orkest zich presenteren tijdens deze dag. Ons optreden begint rond 13:00 uur in de Hofzaal. We spelen werken van Fauré, Bizet en Piazolla en het is gratis toegankelijk! 

Najaarsconcert Franse Muziek – zaterdag 23 november 2019 – Aanvang: 20:00 uur

Locatie: de Gereformeerde Opstandingskerk, Rijksstraatweg Ridderkerk Rijsoord

Op het programma: Le Chausseur Maudit van César Franck, Pavane van Gabriël Fauré, L ‘Arlesienne suite van Georges Bizet en Symfonie in D mineur van César Franck.

Kaarten €15, reserveren via info@ridderkerkssymfonieorkest.nl of aan de zaal.
Vrienden van het orkest krijgen korting op de entreeprijs en kunnen plaatsnemen op gereserveerde plaatsen vooraan in het publiek. De Vereniging Vrienden kan nieuwe leden goed gebruiken. Meer lezen en/of aanmelden als Vriend kan via https://www.ridderkerkssymfonieorkest.nl/vrienden/

Concertagenda 2018

Openbare Meespeelrepetitie – 17 februari 2018

Locatie: CultuurLocaal, Buitenlandse Baan 1, Barendrecht

Op 17 februari konden beginnende en meer gevorderde muzikanten vrijblijvend een ochtend meespelen met het orkest tijdens een open repetitie, georganiseerd in samenwerking met muziekschool CultuurLocaal in Barendrecht. Het muziekstuk wat speciaal met de meespelers gerepeteerd werd, was “The greatest love of all”, gearrangeerd door John Whitney. De orkestrepetitie begon om 9:30 uur, het meespelen kon vanaf 10:45 uur. De ochtend werd om 12:00 uur afgesloten met een miniconcertje.
Deelname was gratis.

Voorjaarsconcert: Muziek van 4 B’s- 17 maart 2018 – 20:00 uur

Locatie: de Gereformeerde Opstandingskerk, Rijksstraatweg Ridderkerk Rijsoord

Solist: Galahad Samson, altviolist

Op 17 maart heeft het orkest een voorjaarsconcert gegeven met bijzondere klassieke werken die met elkaar gemeen hebben dat ze zijn gecomponeerd door componisten van wie de achternaam begint met een B.
Op het programma de Coriolanus Ouverture van Beethoven, Kol Nidrei van Bruch, Symfonie in C van Bizet en de Roemeense Dansen van Bartók.

Solist bij dit concert was Galahad Samson, altviolist van het Rotterdams Philharmonisch Orkest. 
De muzikale introductie begon om 19:15 uur en werd verzorgd door Lukas Koet, klarinetist.

Kaarten kostten €15,- voor Vrienden €13,-  De introductie kost €3,-,  voor Vrienden was deze gratis.

Vrienden van concert – 9 juni 2018

In samenwerking met Harmonieorkest Harpe Davids.

Het Ridderkerks Symfonieorkest en Harmonieorkest Harpe Davids hebben voor het eerst de handen ineen geslagen om hun trouwe Vrienden te bedanken. Dit bijzondere concert vond plaats op zaterdagmiddag 9 juni in het Farel College in Ridderkerk.  Beide orkesten hebben prachtige werken van onder andere Haydn, Mozart en Mendelssohn gespeeld. Voor dit concert waren in het speciaal de Vrienden van het orkest uitgenodigd. Verder zijn de Vrienden gevraagd familie, vrienden en bekenden mee te nemen die het orkest/de orkesten een warm hart toedragen en misschien wel Vriend willen worden.

Souvenirs – Afscheidsconcert Marcel Geraeds: 17 november 2018 – 20:00 uur

Locatie: de Gereformeerde Opstandingskerk, Rijksstraatweg Ridderkerk Rijsoord

Solist: Maarten Jansen, cello

Dirigent Marcel Geraeds nam na dertien jaar afscheid van het orkest. Hij was al die jaren met veel plezier artistiek leider van het orkest, maar nu is het voor hem tijd om een andere muzikale weg in te slaan. Het orkest denkt met groot genoegen terug aan alle bijzondere concerten en activiteiten in deze dertien jaar.

Met dit najaarsconcert op zaterdag 17 november heeft het orkest afscheid genomen van Marcel. We kunnen terugkijken op een mooi afscheidsconcert. Op het programma stonden de Petit Suite van Claude Débussy, de Schotse symfonie van Felix Mendelssohn en het eerste celloconcert van Henri Vieuxtemps. Cellist Maarten Jansen heeft hiervan de solopartij vertolkt. 

Lees meer over dit concert op: https://www.decombinatieridderkerk.nl/nieuws/algemeen/41966/orkest-ontvangt-cellist-maarten-jansen

Concerten 2017:

Dirigenten Masterclass – 8 juli 2017 – 9:30

Locatie: Gemini College

Op 8 juli 2016 organiseert het Ridderkerks Symfonie Orkest de jaarlijkse Dirigenten Masterclass. Meer en minder ervaren dirigenten krijgen weer de mogelijkheid om te werken met dit ambitieuze orkest en zich zo verder te bekwamen in hun vakgebied. Onder begeleiding van de vaste dirigent van het orkest, Marcel Geraeds, leren de kandidaten tijdens de Masterclass de fijne kneepjes van het vak. Directie is een vak apart. Partituren zijn uit het hoofd te leren, toonsoorten zijn te transponeren, muziekstijlen te analyseren, maar zien, voelen en ervaren wat je zelf met je bewegingen genereert bij het orkest is niet iets wat je elke dag kan meemaken!

Er zijn weer vijf cursisten die deze uitdaging aan willen gaan. Vrijdagavond 23 juni staat gereserveerd voor partituurstudie met piano, zaterdag 8 juli vindt de Masterclass met volledig orkest plaats. In totaal zullen vier partituren ingestudeerd en verfijnd worden, waarbij eigen interpretatie van de cursisten essentieel is. In eerdere jaren is gebleken dat dit voor zowel de cursisten als het orkest een zeer leerzame dag is!
Leerzaam voor het orkest, omdat alertheid en terugkoppeling van wat de dirigent schijnbaar wil, essentieel is voor een succesvolle uitvoering van de muziek.
Leerzaam voor de deelnemers van de cursus, omdat zij zullen leren hoe zij moeten bewegen om het orkest zo te laten spelen dat de eigen interpretatie van de muziek tot uiting komt.

De gehele dag is de zaal van het Gemini College geopend voor geïnteresseerde bezoekers. De toegang is gratis.
De dag wordt afgesloten met een gratis toegankelijk concert.

Najaarsconcert: Romantiek in November – 25 november 2017 20:00 uur

Locatie: de Gereformeerde Opstandingskerk, Ridderkerk Rijsoord

Op 25 november 2017 geven wij een najaarsconcert met als thema Romantiek in November. Alle muziek die ten gehore wordt gebracht is namelijk aan het eind van de 18e eeuw gecomponeerd en heeft duidelijke stijlkenmerken van deze periode. Op de lessenaars staan de Eerste Symfonie van Max Bruch, de Préludes van Franz Liszt, Klarinetconcert No. 1 van Karl Maria von Weber en de Legenden 1 en 5 van Anton Dvorák. Bijzonder bij dit concert is dat dirigent Marcel Geraeds de prachtige solopartij van het 1e klarinetconcert van Carl Maria von Weber zal vertolken. Voor het orkest geeft dit een extra uitdaging, omdat zij hierdoor meer zelfstandig zullen moeten musiceren.

Voorafgaand aan het programma zijn de concertgangers om 19.15 uur welkom voor een introductie op de muziek. Met deze informatie over de stukken en componisten zullen de werken tijdens het concert meer tot leven komen. De introductie is bij te wonen voor €2,50, voor Vrienden van het orkest is dit gratis. Het concert begint om 20:00 uur in de Gereformeerde Opstandingskerk, Rijksstraatweg 195 in Rijsoord. Kaarten à €15,- zijn te koop aan de zaal of via info@ridderkerkssymfonieorkest.nl.

 

The Snowman – 16 december 2017 11:00  uur en 13:00 uur

Locatie: De  Kerk van Tienhoven
Laan van Niftarlake 62
3612 BV Tienhoven

‘Het beroemde kerstverhaal met film en orkest’ 

Speciaal voor kinderen geven wij dit jaar een bijzonder kerstconcert.

James maakt op een prachtige winterdag een sneeuwpop. Als die nacht de klok 12 uur slaat gebeurt er echter iets magisch. Droomt hij of maakt hij het allemaal écht mee. Kom kijken naar de avonturen van James en de sneeuwman.

Geschikt voor kinderen tussen 3 en 10 jaar. Er zijn twee voorstellingen van 45 minuten om 11.00 uur en 13.00 uur,   geschikt voor kinderen tussen 4 en 12 jaar. Natuurlijk zijn andere kinderen, ouders en grootouders ook van harte welkom.

Kaarten kosten €5,-voor kinderen en €8,- voor volwassenen en zijn te bestellen via: https://www.concerttienhoven.nl/kaarten-bestellen/page/3/